Stichting Geo Oss
 
 
 
 
 

JEUGD 2016


10 december 2016: Gerben Arts: Excursieverslag Spanje met zagen, slijpen en polijsten
Jacinto de Compostela kwarts gevonden in Spanje, Minglanilla door Gerben Arts Het programma bestaat deze keer uit 2 delen:

Ten eerste krijgen we een presentatie van Gerben Arts over zijn rondreis in Spanje, waar hij met een aantal andere mensen mineralen heeft gezocht. Ze zijn met een camper een groot deel van het land doorgereden om overal op zoek te gaan naar mooie mineralen!

Het was een groot avontuur, en hier zal Gerben jullie alles over vertellen.

Ten tweede gaan we zagen, slijpen en polijsten in de Werkplaats! De GEO heeft voor iedereen een steen beschikbaar om te bewerken, maar natuurlijk mag je ook eigen gevonden stenen meenemen!

- Locatie: Dorpshuis de Berchplaets aan de Sportstraat 3 te Berghem
- Datum en tijd: 10 december 2016 start vanaf 13:30
- Entree niet jeugdleden: € 2,-
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
20 november 2016: Geosfeer
Op zondag 20 november aanstaande organiseert Stichting GEO Oss voor de 38e keer haar jaarlijkse mineralen- en fossielenbeurs ‘GEOSFEER’. Ook deze keer is de beurs weer gecombineerd met een expositie. Het thema van dit jaar wordt later bekend gemaakt. Mergelpeuteren is al jaren een gewilde activiteit op de Geosfeer

Beurs
Dit jaar wordt de beurs en expositie voor het eerst gehouden in onze nieuwe locatie: 'De Berchplaets' te Berghem.

Informatie
Dorpshuis De Berchplaets
Sportstraat 3
5351 BZ Berghem

Van 10:00 tot 17:00 uur

Toegangsprijs:
- Volwassenen € 2,50
- Kinderen tot 12 jaar € 1,-
- Donateurs gratis

Rolstoelvriendelijk

Telefoonnummer De Berchplaets: 0412 - 40 46 88

Hr. H.C. Prinsen-Geerligs
Telefoonnummer: 0412-631627
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
05 november 2016 Kristalmuseum Borculo
In het Kristalmuseum te Borculo kunnen we de geschiedenis van de aarde ontdekken. Hier vinden we een grote collectie fossielen, mineralen, kristallen en edelstenen waarvan het ontstaan ons miljoenen jaren in de tijd terug voert. Iedereen kan in het museum genieten van de schoonheden uit het binnenste van de aarde. In het Kristalmuseum Borculo zijn veel mooie mineralen en fossielen te zien

Naast kristallen, mineralen en edelstenen beschikt het Kristalmuseum over een schitterende en enorme collectie fossielen. Dit zijn versteende overblijfselen van organismen die vroeger hebben geleefd, oftewel resten of sporen van planten en dieren. In het museum vinden we onder meer versteende varens, vissen, schelpen, ammonieten, haaientanden en restanten van bomen.

Voor de jeugd is er een speurtocht door het museum, we gaan edelstenen wassen en iedereen krijgt een leuke attentie mee naar huis. In de museumwinkel kun je tal van leuke souveniers en cadeautjes vinden. Zo zijn er bijzondere sieraden, diverse edelstenen, mooi gevormde kristallen, sculpturen en beelden uit de meest uiteenlopende materialen. In de winkel is iets te vinden voor elk budget.

We worden om 10.30 in Borculo verwacht. Het is ongeveer een uur en een kwartier rijden, dus deelnemers uit Oss en omstreken kunnen verzamelen om 9.00 uur bij McDonalds, Heesch.

Het ochtendprogramma eindigt om een uur of 12.00, waarna er gelegenheid is om in de koffieruimte te lunchen (zelf brood meenemen), of in Borculo een broodje te kopen.

Daarna gaan we terug naar Plasmolen, bij Mook, waar we om 14.00 uur afspreken op de parkeerplaats langs de rijksweg, tegenover Bowling Plasmolen/Restaurant het Zuiden (Witteweg 2, 6586 AE Plasmolen).

We zullen daar onder begeleiding van Hans de Jong een tochtje over de Mokerhei maken om aan de hand van de stenen die we daar vinden te ontdekken welke rivieren daar vroeger stroomden, om vervolgens een korte wandeling aan de voet van de Jansberg te maken. Het programma eindigt om een uur of vier, half vijf.

- Locatie: Kristalmuseum aan de Burgemeester Bloemersstraat 1 te Borculo
- Datum en tijd: 05 november 2016, tijd volgt nog
- Entree niet jeugdleden: € 6,75
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
15 oktober 2016 de krijtgroeves van Romontbos en Haccourt
Deze graafmachine is te zien in de mergelgroeve te Eben-Emael Onder begeleiding van krijtpaleontoloog Mart Deckers en door Eric Nieuwenhuis van de Geokring uit Valkenburg gaan we op zaterdag 15 oktober zee-egels, haaientanden, krabbenpootjes en mosasaurustanden zoeken in de krijtgroeves van Romontbos en Haccourt (iets ten zuiden van Maastricht).

We verzamelen om 10.00 uur op (Esso) Parkeerplaats de Knuvelkes, tussen afrit 57 en 58 aan de A2, 6 km ten zuiden van Maastricht.

De groeves die we gaan bezoeken zijn Haccourt, Rue d’Eben 1 (N 671) 4684 Haccourt (B) en Romontbos, Rue de Campine, meer precies "Haie de Wonck", Eben-Emaël, België, alle groeves waar (o.a.) het Maastrichtien ontsloten is (72-66 miljoen jaar geleden, eindigend met de kosmische genadeklap voor de sauriërs).

Op de website van Mart Deckers zie je voorbeelden van de fossielen die je in beide groeves KUNT vinden. Maar pas op: Mart verzamelt al dertig jaar! Zijn website: http://palaeopage.nl.

- Locatie: Parkeerplaats de Knuvelkes, tussen afrit 57 en 58 aan de A2
- Datum en tijd: 15 oktober 2016 om 10:00 uur
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
08 t/m 10 juli 2016: Idar-Oberstein en omgeving
Blik op de bekende Juchem groeve in de omgeving van Idar-Oberstein Idar-Oberstein Ook wel de edelsteenhoofdstad genoemd en als mineralenliefhebber moet je deze stad en zijn omgeving zeker eens in je leven bezocht hebben. Aangezien we steeds vaker de vraag krijgen dat jullie willen zoeken naar agaat, amethist en geodes hebben we besloten om een vrijblijvende excursie naar de omgeving van Idar-Oberstein te organiseren. In het 2e weekend van juli 2016 is het dan zover.

Er zijn geen verplichtingen en iedereen mag zelf invullen hoe hij of zij dit weekend wil beleven. Je kunt meerdere dagen in de regio verblijven of je kunt ook op een dag op en neer vanuit Nederland rijden.

We geven alleen tips en zullen niet overal intensief begeleiden. In de steengroeve Juchem zullen we jullie wel zoveel mogelijk tips geven om mooie mineralen te vinden. Let op, het gesteente is hier zeer hard en de meeste kinderen haken na een uur zoeken dan ook af. Maar je kunt in een beperkt gebied ook rondlopen en stenen omdraaien om naar mooie mineralen te zoeken. Meestal zijn de ervaren mineralenzoekers ook zo gul dat ze hun minder mooie stukken afstaan aan kinderen die voor jullie zeker de moeite waard kunnen zijn.

Alle onkosten zijn voor eigen rekening en de meest actuele prijzen kun je op de websites vinden die we hieronder hebben aangegeven.

De afstand van Oss naar de omgeving Idar-Oberstein is ongeveer 360 kilometer, de verbinding is goed en in 3,5 uur rijden zijn we er meestal wel.

Hierbij het programma wat de jeugdcommissieleden van Stichting Geo Oss gaat uitvoeren.
- Onze uitvalbasis is Camping Harfenmuehle waarbij iedereen zelf zijn reservering dient te maken voor een of meerdere overnachtingen.
- De jeugdcommissie zal op vrijdag 8 juli 2016 arriveren op de camping en op zondag 10 juli weer vertrekken.
- Zaterdag 9 juli agaten zoeken op een akker onder voorwaarde dat er een akker braak ligt in de omgeving.
- Zaterdag 9 juli brengen we een bezoek aan Steinbruch Juchem waarbij we op zoek gaan naar amethist, agaat, geodes en calciet.
- Zondag 10 juli brengen we een bezoek aan Steinbruch Juchem of gaan we naar de Edelsteindorado in Freisen waarbij we op zoek gaan naar amethist, agaat, geodes en calciet.

- Locatie: Steengroeve Juchem aan de L 160 bij Gerach in Duitsland
- Datum en tijd: 9 juli 2016 start vanaf 12:00
- Entree volwassenen: € 8,-
- Entree jeugd: € 5,-
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
12 juni 2016: Hagen Hohenlimburg
Uitzicht over de groeve van Hohenlimburger KalkwerkeIn 2015 hebben we via Geotouring.de een bezoek mogen brengen aan de Hohenlimburger Kalkwerke bij Hagen in Duitsland. In het rijke verleden van Stichting Geo Oss hebben we die dag opnieuw een hoogtepunt beleeft. Nog nooit was een opkomst voor een excursie namelijk zo groot. Met maar liefst 42 personen was het een geslaagde dag voor jong en oud geworden.

Daarom gaan we voor 2016 wederom de Hohenlimburger Kalkwerke bezoeken. Deze groeve staat bekend om zijn mooie vondsten van o.a. de mineralen zoals calciet in de kleuren: groen, geel, oranje, bruin, grijs, wit en doorzichtig. Tevens is er kwarts te vinden en met een beetje geluk nog andere soorten mineralen. Normaal wordt er geen garantie gegeven dat je iets vind in een groeve, maar bij deze groeve kunnen wij jullie garanderen dat je meer zult vinden, dan dat je mee kunt nemen.

Wat de groeve ook zo leuk maakt, is dat je er fossielen kunt zoeken. Dit kunnen zijn koralen, gastropoden ofwel slakkenhuisjes, brachiopoden ofwel tweekleppige schelpen, bryozoa ofwel mosdiertjes, stromatoporen ofwel een kolonie van zee organismen, crinoiden ofwel zeelelies, orthoceren ofwel inktvisachtige en diverse andere cephalopoden ofwel inktvisachtige. Dit zijn allemaal moeilijke woorden, maar het vinden ervan is heel erg leuk.

Na het bezoek aan de deze steengroeve weten wij in ieder geval zeker dat jouw collectie met mineralen of fossielen verder is uitgebreid.

- Locatie: Hagen-Hohenlimburger Kalkwerke
- Datum en tijd: 12 juni 2016 tijd volgt nog
- Entree niet jeugdleden: volgt nog
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
15 mei 2016: Piesberg en Wettringen
Rond 7 uur vertrok vanaf de Mc Donalds in Heesch een groot gedeelte van de groep van ca. 25 enthousiaste mensen naar de omgeving van Osnabrück om daar in Groeve “de Piesberg” naar planten en dierenfossielen te zoeken.

Geo Oss donateur in de groeve Piesberg te Duitsland. Een aantal reden rechtstreeks en na een rit van zo een 230 km ontmoette we onze gids, Angelika Leipner, conservator van het natuurhistorisch museum van Osnabrück en deskundige van de fossiele Piesbergflora en –fauna. Gezamenlijk reden we naar de “parkeerplaats” vanwaar we lopend verder gingen.

Vooraan in de groeve kregen we een korte uitleg over het ontstaan van de Piesberg en wat we allemaal zouden kunnen vinden waarna we met zijn allen aan de slag konden gaan.

Al heel snel werden er veel plantenfossielen gevonden en zelfs voor de mineralenliefhebbers onder ons ook nog wat leuke mineraaltjes klein maar fijn!

Een aantal mensen van de groep zijn rond één uur vertrokken om in de kalkwerkgroeve in Wettringen hun geluk te beproeven. Er werden o.a. een afdruk van een Acanthoceras of wel een Nautilus gevonden, Wat leuke calcieten en zelfs calcietkristallen met chalcopyriet erop.

Voor jong en oud was een ondanks de regen en hagelbuitjes die de ook aanwezige zon afwisselde toch geslaagde en vooral gezellige dag!

Ingrid Janssen

Foto's zijn gemaakt door Ruben Fastenau en andere Geo Oss donateurs.

 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
02 april 2016: Min40celsius en Azewijnse Broek
Op zaterdag 2 april heeft de Geo jeugd een bezoek gebracht aan het museum “min40celsius”in Varsselder. Dit was een alternatief programma omdat de groeve in Winterswijk voor onbepaalde tijd gesloten is.

De wolharige neushoorn van Etten: Reconstructie van een compleet skelet van Coelodonta antiquitatis Zoals bij elke excursie, vertrokken we vanuit de Mac in Heesch. Om 12.00 kwamen we aan in Varsselder. Als eerste kregen we de gelegenheid om vrij rond te lopen door het museum. Hier waren vele vondsten te bewonderen (o.a. schedels en beenderen, gesteenten) uit de omgeving van Varsselder, met name uit de zandzuiger waar we later op de middag nog zelf mogen gaan zoeken.

Ook was er in het museum een model waarmee de werking van een gletsjer werd nagebootst.

Vervolgens kregen we een lezing aangeboden die erg leerzaam was en liet zien hoe de omgeving in de loop van duizenden jaren was gevormd. De vorming van Monfertland en omliggende rivieren werd met onder andere filmpjes toegelicht. De jeugdleden werden op een leuke manier bij de lezing betrokken.

Na de lezing gingen we naar een zandzuiger die op een paar honderd meter afstand aanwezig was. Er werden erge leuke vondsten gedaan, beenderen van de wolharige neushoorn, jaspis en enkele agaatjes waren de oogst van deze middag. Omstreeks 16.00 eindigde deze leuke middag.

Wilco van den Broek

foto's.
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
02 april 2016: Steengroeve Winterswijk gaat dicht voor publiek
De steengroeve in Winterswijk gaat voorlopig dicht voor het publiek. Alleen voor de uitvoering van het steengroevetheater in augustus wordt nog een uitzondering gemaakt. De sluiting voor het publiek heeft volgens Gerard ten Dolle van de steengroeve, eigendom van het wereldwijd werkende grondstoffenbedrijf Sibelco, te maken met de veiligheid. "Het doel is 0 ongevallen."

In 2015 vonden we een goede laag met mooie pyrietknollen. Geschrapt
De maatregel betekent dat de maandelijkse openstelling van de groeve, waarbij naar fossielen wordt gezocht, voor dit jaar geschrapt. is. De afdeling Winterswijk van de Nederlandse Geologische Vereniging organiseerde jaarlijks deze activiteit. Ook de Marathon door het Nationaal Landschap Winterswijk wordt om de groeve geleid. Daarnaast gaat de zomerse opgraving van natuurmuseum Naturalis uit Leiden dit jaar niet door.

Stilgezet
Gerard ten Dolle: "Alle activiteiten zijn stilgezet, alleen de voorstellingen van het steengroevetheater in augustus gaan door." Sibelco wil eerst de veiligheidsrisico's van alle steengroeven inventariseren. Daarna kan eventueel worden bepaald of de groeve in Winterswijk weer toegankelijk wordt en zo ja, onder welke voorwaarden.

Minerale grondstoffen
Sibelco is producent van minerale grondstoffen, met bijna 250 vestigingen verdeeld over Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Oceanië. In Winterswijk wordt sinds de jaren '30 van de vorige eeuw kalk gewonnen, die onder meer wordt gebruikt in de bouw en wegenbouw.

Wij zijn druk bezig voor een alternatief programma, zodra wij meer weten berichten wij jullie hierover.
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
19 maart 2016: Geo jeugdquiz met zagen, slijpen en polijsten
Nu gaan we kijken hoe het met jullie kennis is gesteldVorig jaar hebben we de ren je rot Geo JeugdQuiz georganiseerd. Hierbij hebben we jullie kennis getest over mineralen, fossielen en geologie. Jullie weten inmiddels nog meer over deze onderwerpen en daarom gaan we kijken wat jullie het afgelopen jaar geleerd hebben. Om er een spannende activiteit van te maken gaan we groepjes maken en moeten jullie het tegen andere groepjes van kinderen opnemen.We houden verschillende rondes waarbij iedere ronde een eigen thema heeft.

De volgende rondes met thema's zullen onder andere aan bod komen:
- herken de foto;
- algemene kennis over geologie;
- algemene kennis over mineralen;
- algemene kennis over fossielen;
- algemene kennis over dinosaurussen;
- algemene kennis over vindplaatsen;
- algemene kennis over zagen, slijpen en polijsten;
- herken het filmpje.

Het groepje dat de meeste punten verzameld krijgt een mooie prijs, maar natuurlijk zijn jullie allemaal winnaars en gaat iedereen met een leuk mineraal of fossiel naar huis.

- Locatie: Dorpshuis de Berchplaets aan de Sportstraat 3 te Berghem
- Datum en tijd: 19 maart 2016 start vanaf 13:30
- Entree niet jeugdleden: € 2,-
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
20 februari 2016: Micromounts, UV-mineralen met zagen, slijpen en polijsten
Ieder kind kon met behulp van een USB-Microscoop foto's maken van een zelf uitgekozen micromount. Hierbij de resultaten.

Cornwalliet gevonden door Gerben Arts op 31-07-2010 in Duitsland, Baden-Württemberg, Schwarzwald, Oberwolfach, Mineralienhalde Grube Clara. Verder stond deze middag in het teken van micromounts bekijken door een microscoop, mineralen bekijken die oplichten onder een UV-lamp en we gingen weer zagen, slijpen en polijsten van mineralen.

De meeste mineralen vormen mooie kristallen. Naast handstukken is het ook mogelijk van mineralen alleen kleine kristallen te verzamelen. Deze "micromineralen" hebben het voordeel dat ze minder ruimte in beslag nemen dan "handstukken" en vaak zijn kleine kristallen mooier uitgekristalliseerd dan de grotere van hetzelfde mineraal. Een aantal mineralen komt zelfs alleen voor als kristallen die slechts enkele millimeters groot zijn. Deze micromineralen blinken uit in verfijnde kleuren, perfecte kristallen, ongewoonlijke combinaties, zeldzame mineralen en het genieten van de minerale schoonheid die je zelden ziet bij grote handstukken.

Cornwalliet gevonden door Gerben Arts op 31-07-2010 in Duitsland, Baden-Württemberg, Schwarzwald, Oberwolfach, Mineralienhalde Grube Clara. Een micromount verzameling heeft vele voordelen ten opzichte van een handstukken verzameling: minder ruimte, minder kosten, meer soorten mineralen, beter gekristalliseerde kristallen en ze zitten altijd goed verpakt in een kunststof micromount doosje.

Fluorescentie is een moeilijk begrip om uit te leggen, daarom gaan we laten zien wat fluorescentie precies doet. Bij normaal licht kan een mineraal een andere kleur hebben dan wanneer we er ultraviolet licht op los laten. Wetenschappelijk gezien wordt het als volgt omschreven: Het is een natuurkundig verschijnsel waarbij een elektron een hoog-energetisch foton absorbeert en daardoor in een aangeslagen toestand belandt en vervolgens terugvalt naar de grondtoestand onder uitzending van een foton van lagere energie (langere golflengte).

Het begrip fluorescentie is afkomstig van fluoriet: een mineraal dat bestaat uit het zout calciumfluoride (CaF2), een bekende fluorescerende stof.

Mineralenfoto's zijn gemaakt door de jeugd met een USB-Microscoop.

Actiefoto's zijn gemaakt door de Elly van Berghem in beeld.
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
9 januari 2016: Oertijdmuseum: De Groene Poort
Zaterdag 9 Januari was het zover. De eerste excursie van de Geo Jeugd dit jaar ging naar museum ‘De Groene Poort’ in Boxtel. Tijdens deze middag verzorgt directeur Rene Fraaij een presentatie over Krabben en Kreeften.

Enkele leden bij een Giganotosaurus in Oertijdmuseum 'De groene Poort' Om 12.45 uur verzamelden ongeveer 50 ouders en kinderen zich bij de MC Donalds in Heesch van waaruit we gezamenlijk richting Boxtel vertrokken. Vol enthousiasme werd er door de begeleiders gesproken over het vorige bezoek aan het museum in 2015. Inmiddels is er flink gewerkt aan het museum en is er een mooi buitengedeelte aangelegd met levensechte dinos.

Rond de klok van 13.15 uur arriveerden we bij het museum en konden we de auto’s parkeren op het parkeerterein. Enkele leden waren op eigen gelegenheid naar het museum gereden en voegde zich tijdig bij de rest van de groep.

Omdat we nog iets te vroeg waren konden we alvast een beetje ‘sfeer’ proeven in de aankomsthal van het museum en rond kijken naar mineralen en fossielen die te kopen waren. De aankomsthal maakt veel indruk bij de Jeugdleden, omdat ze oog in oog staan met een mega groot skelet van een Potvis die enkele jaren geleden is aangespoeld in Scheveningen.

Het jongste Geo Oss lid bij een dinosaurus in Oertijdmuseum 'De groene Poort' Vanaf 13.30 uur werden we verwacht in de filmzaal, waarbij we na binnenkomst een warm welkom ontvingen van directeur Rene Fraaije. Er was een extra groot welkom aan de vele jeugdleden die geinteresseerd vooraan gingen zitten om geen woord te missen van het verhaal. René was trots op zoveel nieuwe toekomstige geologieleden. Helaas werd na tien minuten de presentatie noodgedwongen onderbroken, vanwege een slecht werkende powerpoint presentatie. Om het verhaal uiteindelijk toch goed neer te zetten werd er besloten om de presentatie om 14.30 uur opnieuw te starten, waarbij het probleem met presentatie opgelost zou zijn.

Alle Geo Jeugdleden en begeleiders kregen nu de gelegenheid om de Jeugdquiz te maken en op deze educatieve manier het museum te verkennen.

Het museum begon op de 1e verdieping, waarbij je direct een aantal vitrines zag met mooie vis fossielen, maar ook fossielen die zijn gevonden in Langeboom en Liessel. Mooie ammoniet afdrukken, maar ook een privé collectie van mineralen (agaten) werden tentoongesteld. In het tweede gedeelte van de bovenverdieping waren er fossielen te vinden van dinosaurussen. Aan het einde ging je met een trap naar beneden waar ook de fossielen geprepareerd worden en waar verschillende skeletten van dinosaurussen tentoongesteld staan op ware groot. Aan het einde van het museum staat een kleine collectie mineralen en grote amethist geodes uit Madagascar tentoongesteld.

Een familie Tyrannosaurus Rex in Oertijdmuseum 'De groene Poort' Precies om 14.30 verzamelden we ons opnieuw in de filmzaal. Vol enthousiastme werd er geluisterd naar het verhaal over Krabben en Kreeften, maar werden er ook kritische vragen gesteld. Waaraan kon men een mannetjes of vrouwtjeskrab herkennen? Wat is het verschil tussen een Krab en een Kreeft? Het antwoord werd gegeven door een jeugdlid, waarbij Rene verbaasd was over de kennis die de jeugd nu al bezit over deze materie.

Na de presentatie was er gelegenheid om zelfstandig het museum nogmaals te bezoeken of een wandeling te maken door het prachtige buitenterrein met de dinos. Aan het einde van de middag, rond de klok van 16.00 uur gingen veel ouders en jeugdleden weer huiswaarts en kunnen we spreken van een geslaagde excursie en een mooie start van het nieuwe GEO jeugd seizoen.

Roel Janssen

Foto's zijn gemaakt door Gerben Arts en Wilco van den Broek.

 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *