Stichting Geo Oss
 
 
 
 
 

HOMEPAGE


10 december 2017: sieraden maken (volgeboekt)
Een sieradenboompje gemaakt door de jeugd Net zoals de afgelopen 2 dagen viel er vandaag ook weer ontzettend veel sneeuw, waardoor een aantal deelnemers veilig thuis zijn gebleven. Ondanks de winterse omstandigheden kwamen er toch 17 kinderen met hun begeleiders opdagen.

Onder begeleiding van Wim en Tea Buyk werden er kettingen gemaakt met agaatschijfjes. Daarna werden er mooie mineralenboompjes gemaakt, oordeel zelf: Kunst of Kitsch. In ieder geval waren de kinderen super enthousiast en vonden ze het een super leuke middag.

Als laatste is ook nog de fossielencollectie van oud donateur David Gibbs die een aantal jaren geleden is overleden, verdeeld onder de aanwezigen. Tevens kon iedereen nog de kerstmarkt in 'De Berchplaets' bezoeken.

Foto's zijn gemaakt door Nancy van der Broek.

-------------------------------------------------------

Algemene informatie:
Op zondag 10 december gaan we vanaf 13.30 aan de slag met twee activiteiten..........>>> lees verder

 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
7 oktober 2017: excursie 2e Maasvlakte
Om 9:30 vertrokken we vanaf de McDonalds in Heesch naar de parkeerplaats aan de Maasvlakteboulevard. Een aantal mensen reden rechtstreeks. Het weer werkte niet echt mee, regen en een behoorlijk harde wind stonden ons te wachten. Boven op de duin werden we zowat gezandstraald maar op het strand was het enigszins te doen.

Topvondst van Martijn Leigtenberg: kernbel Het was eb dus genoeg strand om op te zoeken.

Onder de vondsten was limoniet maar vooral veel botmateriaal waaronder 1 stuk wat waarschijnlijk een werktuig kon zijn geweest. Ook werd er een punt van het gewei van een edelhert gevonden maar heel bijzonder een kernbijl van vuursteen.

Op www.oervondstchecker.nl is hij gedetermineerd.

Rond twaalf uur waren we goed uitgewaaid en begon het serieus te regenen. We zijn even naar het routier restaurant gereden om daar onszelf een beetje op te warmen en onder het genot van een hapje en drankje hebben we onze vondsten bekeken..........>>> lees verder

Foto's zijn gemaakt door diverse Geo Oss donateurs.
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
1 april 2017: Steengroeve Beez en Landelies in België
Op zaterdag 1 april vertrokken 6 enthousiaste verzamelaars richting Beez. Jan van de Coolwijk, Jelco van Tooren, Hans Cremers, Roel Janssen ,Tony van Hemert en Wilco van den Broek gingen per tweetal in de auto’s van Jelco, Hans en Tony met goede moed naar België.

Een mooi kristalgroepje van Calciet gevonden in Landelies Vertrektijd: 6.00 vanaf De Berghplaets in Berghem.
We vertrokken met mooi weer, maar in Beez aangekomen, regende het een beetje. Het werd al snel mooier weer en er werd volop gevonden. Mooie Chalcopyriet met grote kristallen en een veelheid aan kleuren. Jelco en Wilco gingen aan de slag met het “afbreken” van een klein wandje, waar een aantal mooie Calciet geodes werden gehaald.

Om 13.15 vertrokken we richting Landelies.
Hier werden zoals verwacht mooie Calcieten gevonden.

Om 16.00 keerden we moe maar voldaan ( met vitrine-waardige stukken!) huiswaarts. Zoals na elke excursie werd er bij Murat volop geëvalueerd!..........>>> lees verder

Foto's zijn gemaakt door diverse Geo Oss donateurs.
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
 
 
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *